Επιτυχής συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις του Τελ Αβίβ και της Σόφιας
19/02/2016

Σε ακόμη δυο διεθνείς τουριστικές εκθέσεις συμμετείχε με επιτυχία η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος τουριστικής προβολής για το 2016.

 

Πρόκειται για τη διεθνή έκθεση τουρισμού «ΙΜΤΜ» του Τελ Αβίβ, που πραγματοποιήθηκε στις 9 και 10 Φεβρουαρίου και για την 33η διεθνή έκθεση τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2016» της Σόφιας που πραγματοποιήθηκε από τις 11 ως τις 13 Φεβρουαρίου.

 

Στο Τελ Αβίβ τα στελέχη της ομάδας τουρισμού της ΠΚΜ παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας ανά θεματική και γεωγραφική ενότητα, στους επισκέπτες του περιπτέρου του ΕΟΤ.

 

Μεγάλος αριθμός επαγγελματιών και δυνητικών ταξιδιωτών έδειξε ενδιαφέρον και πήρε τις πληροφορίες που ζητούσε για τους μοναδικούς προορισμούς στην Κεντρική Μακεδονία κι όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη που ως γνωστό αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό των Ισραηλινών, αλλά και για τις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας, για την πλούσια ιστορία της περιοχής, για ορειβατικές διαδρομές στον Όλυμπο, για τα ποδηλατικά και περιπατητικά μονοπάτια στο Κιλκίς και στις Σέρρες, για open doors activities, για τα φυσικά λουτρά της Αριδαίας και τους τρόπους πρόσβασης στην Κεντρική Μακεδονία.

 

Στις συναντήσεις των στελεχών της ΠΚΜ με tour operators, συζητήθηκε η ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, με τη δημιουργία θεματικών τουριστικών πακέτων ενσωματώνοντας νέους προορισμούς και υπηρεσίες, ενώ έγινε εκτεταμένη αναφορά στην ανάγκη δημιουργίας απευθείας πτήσης από το Τελ Αβίβ στη ΘεσσαλονίκηΤο περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφθηκε ο Υπουργός Τουρισμού του Ισραήλ Yariv Levin και ο Γ.Γ. του Υπουργείου, Halevy Amir, ενώ διαρκής ήταν η παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού Δημήτριου Τρυφωνόπουλου και μελών της Ελληνικής Πρεσβείας.

 

Στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού «Holiday & Spa Expo 2016», στη Σόφια της Βουλγαρίας τα στελέχη της ομάδας τουρισμού της ΠΚΜ ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους τουριστικών φορέων, αλλά και με επαγγελματίες και δημοσιογράφους του τουρισμού, με σκοπό την προβολή της περιοχής ως ένα ευρύ πεδίο προορισμών και επιλογών, με ιδιαίτερη έμφαση, πέρα από τον κλασικό θερινό τουρισμό, στις θεματικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως είναι οι προσκυνηματικές περιηγήσεις, ο ιαματικός και συνεδριακός τουρισμός, οι επισκέψεις σε πόλεις κλπ.

 

Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξενήθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Σερρών, τουΔήμου Αμφίπολης, του Σπηλαίου Αλιστράτης, της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας Κατερίνης καθώς και επαγγελματίες της περιοχής που ασχολούνται με τον τουρισμό. Στην ίδια έκθεση παραβρέθηκαν σημαντικοί επιχειρηματίες του τουριστικού κόσμου από Βουλγαρία, Ελλάδα, Κροατία, Ισπανία, Σερβία, Ινδία, Τουρκία, Μαρόκο, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, Ινδονησία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Κούβα, Ρωσία και Σκόπια.

 

Συνολικά, ο προγραμματισμός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνει συμμετοχή σε πέντε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις εντός του Φεβρουαρίου και ήδη ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές σε Τελ Αβίβ, Σόφια, Μιλάνο και Στοκχόλμη, ενώ από τις 18 μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου 2016 η ΠΚΜ συμμετέχει στη διεθνή τουριστική έκθεση «ITTFA του Βελιγραδίου.

Επιτυχής συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Τουριστκή Έκθεση GREKLAND PANORAMA της Στοκχόλμης
18/02/2016

Επιτυχής ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού της Στοκχόλμης «GREKLAND PANORAMA», που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 13 και 14 Φεβρουαρίου 2016.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κέντρισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών, που είχαν την ευκαιρία να παραλάβουν έντυπο τουριστικό υλικό και να ενημερωθούν για τις τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχονται στην Κεντρική Μακεδονία και για τους τουριστικούς προορισμούς που μπορούν να επισκεφτούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες. Οι επισκέπτες της έκθεσης συζήτησαν με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και συνέλεξαν πληροφορίες για το τουριστικό προϊόν της περιοχής.

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σουηδίας και Πάσης Σκανδιναβίας κ.κ. Κλεόπας, η Διευθύντρια του ΕΟΤ στη Σουηδία Σταυρούλα Σκαλτσή, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Ελληνικής Πρεσβείας στη Στοκχόλμη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο ανάπτυξης αερογραμμών
  • KPI. Aviation Marketing Solutions
22/04/2014

Στο μεγαλύτερο ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανάπτυξης Δρομολογίων Routes, που πραγματοποιήθηκε στη Μασσαλία με τη συμμετοχή 27 κορυφαίων αεροπορικών εταιριών, έλαβε μέρος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ως η πρώτη ελληνική Περιφέρεια που συμμετέχει σε ανάλογη διοργάνωση.

 

«Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Ελληνική Περιφέρεια που συμμετέχει σε ένα τόσο σημαντικό συνέδριο. Οι αερομεταφορές είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους βασικούς κρίκους του Τουριστικού Προϊόντος και αποτελεί για εμάς αναπόσπαστο μέρος της στρατηγικού μας σχεδιασμού. Η ανάπτυξη ενός αεροδρομίου εξαρτάται κυρίως από την ελκυστικότητα του προορισμού, επομένως είναι ευθύνη μας να επικοινωνήσουμε στις αεροπορικές εταιρείες τη τουριστική δυναμική της Περιφέρειας μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, αναφερόμενος στην επιτυχημένη παρουσία της Π.Κ.Μ. στο στο ευρωπαϊκό Συνέδριο Ανάπτυξης Δρομολογίων. «Ήδη 27 αεροπορικές εταιρίες εξέφρασαν ζωηρό ενδιαφέρον για απευθείας συνδέσεις με το αεροδρόμιο ‘Μακεδονία’, υποστηρίζοντας την πρωτοβουλία μας να συμμετάσχουμε ενεργά στην προσπάθεια τόνωση του τουριστικού ρεύματος προς την Κεντρική Μακεδονία. Τα μηνύματα είναι θετικά. Με βάση τις εκτιμήσεις μας, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα ξεπεράσει κάθε ρεκόρ διεθνούς επιβατικής κίνησης αυτή τη χρονιά. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη στοχευμένη τουριστική πολιτική για την περιοχή μας σε συνεργασία με τους θεσμικούς φορείς του τουρισμού στην Κεντρική Μακεδονία, προκειμένου να χτίσουμε μια σχέση ουσιαστικής και στενής συνεργασίας με όλες τις αεροπορικές εταιρείες για την προώθηση των αναπτυξιακών σχεδίων τους», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Marketing Greece πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους των 27 αεροπορικών εταιρειών, με κεντρικό στόχο την προώθηση της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού και τη στενότερη συνεργασία μαζί τους, προσβλέποντας στην προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, στην  αύξηση συχνοτήτων των υπαρχόντων δρομολογίων, στη σύνδεση του αεροδρομίου «Μακεδονία» με νέους προορισμούς, στην επιμήκυνση της διάρκειας των δρομολογίων κατά την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και στη συνέχισή τους και κατά τη χειμερινή περίοδο.

 

«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η MarketingGreece παρουσίασαν στις αεροπορικές εταιρείες ενημερωτικά στοιχεία σχετικά με την ποικιλία και τη δυναμική του τουριστικού προϊόντος στην Κεντρική Μακεδονία και την ελκυστικότητα της πόλης της Θεσσαλονίκης», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος στον τομέα του τουρισμού για την Π.Κ.Μ. Γιάννης Γιώργος. «Με τους εκπροσώπους των αεροπορικών εταιριών συζητήσαμε την από κοινού προβολή και προώθηση των περιοχών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικών προορισμών και την εφαρμογή υποστηρικτικών προγραμμάτων marketing προς τις αεροπορικές εταιρείες», πρόσθεσε ο κ. Γιώργος.

 

Τα αποτελέσματα των συναντήσεων ήταν ιδιαιτέρως θετικά, με σημαντικές ανακοινώσεις σχετικά με την καλοκαιρινή περίοδο, όπως την επαναφορά του δρομολογίου της Swiss Air, τα νέα δρομολόγια της Transavia για Άμστερνταμ, της Easyjet για Ρώμη, της Alitalia για Μιλάνο-Λινάτε, της Germanwings για Ντίσελντορφ και Αμβούργο, της Aegean για Βρυξέλλες, Ροστόφ, Κεφαλλονιά και Βερολίνο, της Ryanair για Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, καθώς και της Ellinair για προορισμούς στη Ρωσία και την Ουκρανία. Σημαντικές αυξήσεις στις συχνότητες τους έχουν σημειώσει πολλές από τις αεροπορικές εταιρείες που ήδη εξυπηρετούν τη Θεσσαλονίκη, καθώς φέτος οι τακτικές πτήσεις εξωτερικού από και προς το Διεθνή Αερολιμένα Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»κατά το διάστημα της θερινής περιόδου έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 23% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

 

Τα στελέχη των αεροπορικών εταιρειών αναφέρθηκαν στη συνεπή ανάπτυξη των πτήσεων εξωτερικού τα τελευταία τρία χρόνια στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης και το αυξανόμενο τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, υπογραμμίζοντας την πρόθεσή τους να διερευνήσουν τις προοπτικές προσθήκης νέων δρομολογίων, καθώς και τη συνέχιση εποχικών δρομολογίων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Για την τρέχουσα τουριστική περίοδο(30.03.14-25.10.14), 24 αεροπορικές εταιρείες θα εκτελούν 496 τακτικές πτήσεις την εβδομάδα προς 56 διεθνείς προορισμούς (63 αεροδρόμια), σε 23 χώρες. Σημαντική αύξηση της τάξης σε ποσοστό 25% παρουσιάζεται και στις έκτακτες πτήσεις εξωτερικού (charter), ενώ οι τακτικές πτήσεις εσωτερικού παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι, εξυπηρετώντας 15 προορισμούς. Για τη θερινή τουριστική περίοδο του 2014, οι διεθνείς προορισμοί που εξυπηρετούνται με τις περισσότερες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης είναι το Λονδίνο, η Μόσχα, το Ντίσελντορφ, το Μόναχο, η Στουτγάρδη, η Κωνσταντινούπολη, το Βελιγράδι, η Πάφος και η Λάρνακα.

 

Οι προορισμοί εσωτερικού προς τους οποίους θα εκτελούνται οι περισσότερες εβδομαδιαίες τακτικές πτήσεις από Θεσσαλονίκη είναι η Αθήνα και το Ηράκλειο, ενώ ακολουθούν τα Χανιά, η Ρόδος, η Λήμνος και η Μυτιλήνη.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις εκθέσεις τουρισμού σε Σόφια και Βελιγράδι
  • GREECE ALL TIME CLASSIC - LOGO
  • VERY MACEDONIA - REGION OF CENTRAL MACEDONIA - LOGO
17/03/2014

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έδωσε το "παρών" στις εκθέσεις "Holidays and Spa Expo" της Σόφιας (13/02 - 15/02) και "ITTFA" του Βελιγραδίου (26/02 - 02/03).

 

Οι εν λόγω εκθέσεις αποτέλεσαν μεγάλη ευκαιρία για την περιφέρεια να παρουσιάσει τα διάφορα είδη τουρισμού και τις ανέσεις που προσφέρει η περιοχή μας.

 

Οι απεσταλμένοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνάντησαν δημοσιογράφους και τουριστικούς πράκτορες οι οποίοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την περιοχή, ιδίως για διακοπές δίπλα στη θάλασσα, καθώς επίσης για αρχαιολογικές και θρησκευτικές περιηγήσεις, χαλάρωμα στην πόλη, ιαματικά λουτρά και συνεδριακό τουρισμό.

 

Στις εκθέσεις συμμετείχαν εκπρόσωποι σημαντικών επιχειρήσεων του τουριστικού κόσμου, ενώ δεδομένη ήταν και η παρουσία των Ελλήνων τουριστικών πρακτόρων που είχαν την ευκαρία να προωθήσουν τις δικές τους τουριστικές προτάσεις και πακέτα.

 

Η περιφέρεια μας ειναι ένας από τους κύριους προορισμούς για Βούλγαρους και Σέρβους πολίτες, και, οι αφίξεις προβλέπεται να αυξηθούν κατά πολύ φέτος.

 

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, την ΙΤΒ του Βερολίνου
  • GREECE ALL TIME CLASSIC - LOGO
  • VERY MACEDONIA - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - LOGO
  • ΕΣΠΑ 2007-2013 - LOGO
05/03/2014

Εις το επανιδείν, Βερολίνο!» από την Κεντρική Μακεδονία

 

Στη μεγαλύτερη παγκοσμίως Διεθνή Έκθεση Τουρισμού, την ΙΤΒ του Βερολίνου, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 5ης και της 9ης Μαρτίου, έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Με κεντρική θέση στο Περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και παρόντα στελέχη από την Ημαθία, τις Σέρρες, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη, η περιοχή μας παρουσίασε όλες τις θεματικές ενότητες του τουρισμού και έδωσε πληροφορίες σε πολυάριθμους επαγγελματίες και ταξιδιώτες. Και μπορεί μεν το ενδιαφέρον να ήταν επικεντρωμένο στις παραλίες της Χαλκιδικής και της Πιερίας ή στον Όλυμπο, δεν έλειψαν όμως οι ερωτήσεις που είχαν σχέση με τα φεστιβάλ, με τις επισκέψεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, στο Άγιο Όρος και σε άλλους θρησκευτικούς προορισμούς, με τις διαθέσιμες ποδηλατικές και ορειβατικές διαδρομές και τους τρόπους πρόσβασης στην Κεντρική Μακεδονία. Στο εκθεσιακό χώρο της ΠΚΜ -που ήταν ο μεγαλύτερος ελληνικός μαζί με εκείνους της Περιφέρειας Αττικής και των Νησιών του Βορείου Αιγαίου- πραγματοποιήθηκαν εποικοδομητικές συναντήσεις επαγγελματιών από την Πιερία και τη Χαλκιδική με ξένους πράκτορες και δημοσιογράφους εξειδικευμένους σε θέματα τουρισμού και γαστρονομίας, ενώ προσφέρθηκαν λευκώματα τιμής ένεκεν.

 

Την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής και αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, κ. Ιωάννης Γιώργος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της ΜΕΘ κ. Βασίλης Κανάκας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας και Πρόεδρος του Φεστιβάλ Ολύμπου, κ. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ο οποίος σε ειδικά προγραμματισμένη εκδήλωση παρουσίασε τις δραστηριότητες του φεστιβάλ.

 

Κατά την ημέρα των εγαινίων το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, συνοδευόμενη από τον Υφυπουργό Αναπτυξιακής Συνεργασίας της κυβέρνησης της Γερμανίας κ. Γιοακίμ Φούχτελ, ο οποίος δεν παρέλειψε να γευθεί εδέσματα και κρασιά της περιοχής μας.

Pages