Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση Birdfair 2015 στο Leicester της Αγγλίας

02/12/2015

Στην έκθεση Birdfair που πραγματοποιήθηκε για ακόμη μία χρονιά φέτος στο Leicester (Λέστερ) της Αγγλίας από 21 έως 23 Αυγούστου 2015 συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντιρκής Μακεδονίας. Η εν λόγω θεματική έκθεση αφορά αποκλειστικά σε υδροβιότοπους και απευθύνεται σε παρατηρητές πουλιών.

 

Όπως διαπιστώθηκε για μία ακόμη φορά, η λίμνη Κερκίνη αναφέρεται σε όλα τα έντυπα των μεγαλύτερων πρακτορείων τουρισμού της Αγγλίας, ως ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τους λάτρεις της φύσης, ενώ σύμφωνα με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της λίμνης, οι Βρετανοί δηλώνουν λάτρεις της λίμνης Κερκίνης και την επισκέπτονται τακτικά.

 

Η Π.Κ.Μ. συμμετείχε στο περίπτερο που κατασκευάσθηκε-οργανώθηκε από το Φορέα Διαχείρισης της λίμνης Κερκίνης σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των Φορέων Διαχείρισης της λίμνης Κορώνειας, του Δέλτα Αξιού και του π. Λουδία.

 

Εκ μέρους της Ομάδας Τουρισμού της Π.Κ.Μ., την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εκπροσώπησαν οι κ.κ. Λεωνίδας Τσιαντής και Νικολάου Μιλτιάδης. Στην αποστολή συμμετείχαν επίσης μέλη των φορέων διαχείρισης των παραπάνω Φορέων, καθώς και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις προαναφερθείσες περιοχές με στόχο να αυξηθεί η τουριστική κίνηση, μέσα από επαφές με επαγγελματίες του τουρισμού.

 

 

Εκθεση Birdfair 2015