Αντιπροσωπεία από το Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Ρωσίας στις Σέρρες

02/12/2015

Αντιπροσωπεία καθηγητριών και φοιτητριών από το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Ρωσίας επισκέφθηκαν χωριά των Σερρών.

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της δεκαήμερης παρουσίας της εκπαιδευτικής ομάδας στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και συγκεκριμένα στη Δημοτική Κοινότητα του Εμμανουήλ Παπά, όπου οι φοιτήτριες μελετούν τα γλωσσικά ιδιώματα της περιοχής, στο πλαίσιο σχετικής μεταπτυχιακής εργασίας που εκπονούν στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Ρωσικού Πανεπιστημίου.

 

Οι Ρωσίδες φοιτήτριες εξέφρασαν τη χαρά τους που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, κάνοντας λόγο για την πιο οργανωμένη αποστολή στην οποία έχουν συμμετάσχει ποτέ.

 

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα αποτυπωθούν σε λεξικό γλωσσικών ιδιωμάτων που θα εκδοθεί από το Πανεπιστήμιο, σε επιστημονικά περιοδικά καθώς και στο συνέδριο γλωσσολογίας που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα τον προσεχή Απρίλιο.Τόνισαν μάλιστα ιδιαίτερα την φιλοξενία που τους επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Εμμανουήλ Παπά αλλά και το εξαιρετικά ευρύ και ενδιαφέρον αντικείμενο που αφορά στα γλωσσικά ιδιώματα της ευρύτερης περιοχής των Δαρνακοχωρίων. 

Λομονοσοφ