Βουβαλίσιο κρέας και γάλα


Μπουγάτσα
03/08/2017

Το βουβαλίσιο κρέας είναι το κόκκινο κρέας με τα χαμηλότερα λιπαρά και την εξαιρετικά υψηλή διατροφική αξία, ενώ αποτελεί μια πεντανόστιμη θρεπτική τροφή.

Σε μία πανέμορφη περιοχή, κοντά στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στο βορειοδυτικό άκρο του νομού Σερρών και στις όχθες της λίμνης Κερκίνης και του Στρυμώνα, δεκαπέντε εκτροφείς βουβαλιών μεγαλώνουν σε συνθήκες ελευθέρας βοσκής, περίπου 3.500 ζώα.

Από αυτά παράγονται, εκτός του νωπού κρέατος, βουβαλίσιος καβουρμάς, κρέας καπνιστό, λουκάνικα, κεμπάπ, σαλάμι. Επίσης, το βουβαλίσοο γάλα, σε σχέση με τα υπόλοιπα, έχει πολύ χαμηλότερα επίπεδα χοληστερόλης και υψηλότερα ασβεστίου, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο και φώσφορο, βιταμίνη Α’ και πρωτεΐνες.

Ακόμη, περιέχει περισσότερες βιταμίνες όπως θειαμίνη, ριβοφλαβίνη και Β12. Τα προϊόντα που προκύπτουν από το γάλα του βουβάλου είναι το γιαούρτι, διάφορα είδη τυριών και ιδιαίτερα μαλακά, παγωτό και συμπυκνωμένο γάλα.


X