Τυροκομικά

Οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, η βλάστηση της Χαλκιδικής και η ισχυρή κτηνοτροφική παράδοση έχουν ως αποτέλεσμα την παραγωγή κτηνοτροφικών προϊόντων υψηλών προδιαγραφών.

Το κατσικίσιο παραδοσιακό τυρί Χαλκιδικής, παράγεται από αμιγές κατσικίσιο γάλα και έχει αυξημένη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Με σεβασμό στην παράδοση, οι τυροκόμοι της Χαλκιδικής παράγουν σημαντικές ποσότητες κατσικίσιου τυριού και παραδοσιακής φέτας καθώς και άλλα μοναδικά τυριά όπως το αγιορείτικο και το πετρωτό.


X